حلوا تیره - طرز تهیه حلوای تیره خوشمزه و عالی+عکسها و تصاویر و فیلم آموزشی و آموزش کامل و عکس های جدید مدل های 94 2015 ۲۰۱۵
حلوای تیره
آرد سفید 2 لیوان . شکر 1 لیوان . آب 1 و 1/2 لیوان . گلاب 1/3 لیوان . کره 50 گرم
روغن مایع 1 لیوان . زعفران آب کرده 5 قاشق غذاخوری . پودر هل 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه : برای تهیه شیره حلوا باید شکر ، اب ، گلاب ، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمه ای روی حرارت ملایم قرار دهید تا 5 دقیقه بجوشد ، روغن را نیز داخل قابلمه ای بریزید تا گرم شود ؛ آرد را 2 بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.
آرد را انقدر تفت دهید تا رنگ ارد کرم شود ، بسیار مراقب باشید ارد شما ته نگیرد ( با قاشق مرتب ارد را هم بزنید ) ؛ پس از انکه رنگ ارد کرم شد روغن داغ را به ارد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.
حرارت را کم کنید و شیره داغ ( مخلوط اب و شکر که از قبل اماده کرده اید ) را اضافه کنید ، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و به روغن بیفتد سپس حلوا را داغ درون ظرف بریزید و با پسته ، پودر نارگیل و … تزئین کنید.
نکته ها : بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک میباشد ؛ میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید ، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید.
اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط ارد و روغن گلوله های ریزی مشاهده کردید با رد کردن ارد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد ، میتوانید قبل از اضافه کردن ارد به روغن یک بار ارد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید ؛ برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن ارد به روغن بریزید ، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست !
برای دیدن فایل کامل این مطلب با مراحل و تصاویر بیشتر، اینجا کلیک کنید
زعفران نصف قاشق مرباخوری
شکر یک لیوان
آرد گندم دو لیوان
روغن مایع یک لیوان
گلاب یک چهارم لیوان
آب یک لیوان سر خالی
با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه سه بشقاب میوهخوری از ” حلوا “ خواهیم داشت.
یک لیوان شکر، معادل 240 گرم. دو لیوان آرد گندم، جمعاً معادل 240 گرم
نصف قاشق مرباخوری زعفران
یک چهارم لیوان گلاب، معادل 50 گرم. یک لیوان روغن مایع، معادل 200 گرم
یک لیوان روغن را در یک ماهیتابه تفلون ریخته، روی شعله متوسط قرار میدهیم. دو لیوان آرد را کمکم با یک الک در روغن ریخته مرتب هم میزنیم. 10 الی 15 دقیقه آن را تفت داده و هم میزنیم تا رنگ آرد کمی قهوهای شود و خامی آرد گرفته شود (بوی حلوا در میآید). هر چه رنگ آرد قهوهای پررنگتر شود، در نهایت حلوای تیرهتری خواهیم داشت.
یک لیوان سر خالی آب، یک لیوان شکر و نصف قاشق مرباخوری زعفران آسیاب شده را در یک قابلمه ریخته، روی شعله گذاشته، هم میزنیم تا به جوش آید. سپس شعله را خاموش کرده، یک چهارم لیوان گلاب اضافه میکنیم.
شعله زیر آرد را خاموش کرده، محلول آب و شکر را کمکم به آن اضافه کرده، هم میزنیم تا زمانی که حلوا یکدست شود. سپس شعله را روشن کرده، به هم زدن ادامه میدهیم تا زمانی که حلوا به ماهیتابه نچسبد و اصطلاحاً حلوا روغن بیندازد. در این موقع شعله را خاموش کرده، حلوا را در ظرف کشیده و روی آن را صاف میکنیم.
با نوک قاشق یا ته قاشق میتوان حلوا را تزئین کرد.
میتوان به جای آب و زعفران، در حلوا شیر و زعفران (با دو قاشق شکر کمتر) ریخت و حلوای زردرنگ به دست آورد. سپس آن را به قطر یک سانت روی یک کیسه فریزر پهن کرد و با نوک چاقو شکل گلبرگ درآورده، روی حلوای تیره را تزئین کرد.
بنا بر ذائقههای مختلف، حلوا را میتوان تیره یا روشن تهیه نمود و به شکلهای مختلف تزئین کرد.
نوش جان
مقدار کالری موجود در کل حلوا حدودا 3600 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک بشقاب میوهخوری حلوا حدودا 1200 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق غذاخوری حلوا حدوداً 110 کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک قاشق مرباخوری حلوا حدوداً 40 کیلوکالری میباشد.
برای دیدن مجموعه کامل لذت رشد در آشپزی، اینجا کلیک کنید
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
حلوا سه آرد مجلسی
آشنایی با روش تهیهی حلوا شیرخشک
آشنایی با روش تهیه رولت حلوا کاکائویی
آشنایی با روش تهیهی حلوا بیسکوییت
آشنایی با روش تهیهی حلوا لایهای
آشنایی با روش تهیهی حلوا در نان خامهای
مراحل بریان کردن مرغ +عکسها و تصاویر و فیلم آموزشی و آموزش کامل و عکس های جدید مدل های 94 2015 ۲۰۱۵
طرز تهیه مرغ بریان در فر را شرح
دهید 2- برای اینکه مرغ در فر هم مغز پخت و برشته شود چکار باید کرد ؟ با
تشکرپاسخ : مواد لازم برای 4 نفر
مرغ درسته 1 عدد متوسط- زعفران دم
کردن مقداری- آبلیمو 1 استکان- کره 50 گرم- سیر 2-3 حبه- گوجه فرنگی 1 عدد
متوسط- فلفل دلمه ای 1 عدد متوسط- ادویه طعم دهنده به مقدار لازم- نمک به
مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا فر را با حداکثر دما روشن کنید و بگذارید داخل فر کاملاً داغ شود.
مرغ را بشوئید. درون شکم مرغ را خالی و تمیز کنید و 15 دقیقه داخل آب
نسبتاً گرم قرار دهید تا خونابه داخل مرغ کاملاً خارج شود. بعد گردن و
قسمتهای اضافی سر بال مرغ را با قیچی بچینید.
رعفران، ادویه و آبلیمو
را با هم مخلوط کنید و هم بزنید تا سس یکدستی حاصل شود. مرغ را از آب در
بیاورید و داخل سبد بگذارید تا آب آن چیده شود. دقت کنید که مرغ کاملاً خشک
شود.
تمام سطح مرغ و داخل شکم آنرا با نمک آغشته کنید و بعد با قلمو
سطح و شکم مرغ را با سس آبلیمو بپوشانید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید
تا رنگ و بوی مرغ کاملاً عوض شود.
مرغ مزه دار شده را 10 دقیقه داخل یخچال بگذارید و در این مدت چندین مرتبه از سس آبلیمو روی تمام سطح مرغ و داخل شکم آن بریزید.
گوجه را به دو نیم تقسیم کنید و فلفل دلمه ای و سیر را به قطعات درشت خرد
کنید و در داخل شکم مرغ قرار دهید. دو ران مرغ را از قسمت پایین پایش روی
هم قرار داده و بهتر است که ببنیدید. دوباره مقداری از سس آبلیمو روی تمام
سطح مرغ بریزید و مرغ را به سیخ جوجه گردان دستگاه فر بکشید و داحخل محل
مخصوص قرار دهید.
شعله گریل را روشن کنید و سیخ را در حالت گردان تنظیم کنید.
هر 15 دقیقه یکبار، با قلموی آشپزخانه سطح روی مرغ را با مخلوط کره ذوب
شده و 1 قاشق غذا خوری زعفران دم شده پوشش دهید تا هم خشک نشود و هم کاملاً
طعم دار و ترد شود.
مدت پخت مرغ در فر 3 ساعت می باشد.
تبیان
مرغ یک عدد
مواد لازم برای تزئین
فلفل دلمهای دو عدد
هویج یک عدد
گوجه فرنگی دو عدد
ابتدا مرغ را شسته و در ظرفی قرار میدهیم. دو لیوان آب را به مخلوط پیاز، نمک و زردچوبه اضافه میکنیم و به مدت 50 دقیقه آن را میپزیم. زمان پخت نباید بیش از حد باشد زیرا به هنگام سرخ نمودن، بافت گوشت آن از هم باز میشود.
پس از پخت، زعفران را روی مرغ میریزیم تا کاملا طلایی شود سپس آن را سرخ میکنیم. مرغ سرخ شده را داخل دیس قرار میدهیم و با هویج، گوجهفرنگی و فلفل دلمهای تزئین میکنیم.
خیلى ساده و کامل توضیح دادید ممنون
سلام خیلی خوب بود ونکات خوبی هم داشت ممنون
سلام لطفا طرز تهیه حلوا با شیره انگور را اموزش بدهید ممنون
عالی بود
خبلی ممنون عالی بود و زیبا مرسی ازشما
خیلی عالی بود نکات خوبی بود
سلام
دستور پختشس عالی بود
من درست کردم با همین دستور خیلی خوشمزه شد
واقعا ممنونم
بلد بودم
خیلی عالی بود ممنونم لطفا اگه ممکنه شله زرد وتزئین ان راهم بفرمائید فریده
ما برای حلوا گاهی بجای شکر و آب از شیره انگور استفاده میکنیم! (بستگی به ترجیح و ذائقه هر کسی داره دیگه)
ممنون از توضیحات دقیق و تزئینات قشنگتون، شیرینی حلوا کاملا مناسبه، چون باید میزان شکر نصفه آرد باشه، در مورد تفت دادن آرد قبل از اضافه کردن روغن: اینکار روند پخت حلوا رو سریعتر می کنه فقط باید به چندنکته توجه کرد:
1- به هیچ عنوان آرد خالی و بدون روغن رو در ظرف تفلن تفت ندید، چون بعد از اضافه کردن شربت آب و شکر،تفلن ظرف ور می یادو باید با ظرفتون خداحافظی کنید و از نظر سلامتی هم چیز سالمی نیست
2- ممکنه آرد در هنگام تفت بدون روغن،به صورت گلوله های کوچک در بیاد بنابراین قبل از اینکه روغن رو اضافه کنید حتما الکش کنید تا گلوله ها باز شه چون با اضافه کردن روغن این مشکل حل نمی شه و گلوله ها باقی می مونه
3- وقتی روغن رو به آرد تفت داده شده اضافه کردید، بلافاصله آب و شکر رو اضافه نکنید بلکه چند دقیقه صبر کنید تا روغن هم داغ بشه
4- بهتره برای اضافه کردن شربت به آرد و روغن، ظرف رو از روی شعله بر دارید تا بخار حاصل ازاضافه کردن شربت به حداقل برسه و نپاشه و دستتون رو نسوزونه
5- می شه کمی از میزانه روغنه مایع کم کرد و بجاش کره اضافه کرد که طعم خوبی به حلوا می بخشه
موفق باشید
سلام
میشه قبل از اینکه آرد رو با روغن مخلوط کنیم تفتش بدیم تا از خامیش از بین بره(چون اینطور راحتر و سبکتره)
این حلوا فکر میکنم بخاطر 2 لیوان آرد شیرینیش کم باشه!
تزینات قشنگی بود ممنون